15. septembra 2024

Jednoduchý bungalov poskytuje štýl, funkčnosť aj pohodlie v jednom

Jednoduchý bungalov. Je ideálny pre tých, čo hľadajú pohodlné a praktické bývanie. A podobne zmýšľajúcich ľudí čoraz viacej pribúda. Dnes si preto predstavíme projekty jednoduchých domov typu bungalov z našej ponuky a napíšeme niečo o výhodách a nevýhodách tohto riešenia.

Poďme si však najskôr povedať, čo čakať pod pojmom jednoduchý bungalov.

Čo je jednoduchý bungalov

Ide o jednopodlažný dom s kompaktným a efektívnym pôdorysom. Dôraz je kladený na praktickosť a pohodlie. Zvyčajne ho charakterizuje čistý a nenáročný dizajn, často s otvorenou dispozíciou a priamym prístupom do exteriéru.

Projekty jednoduchých bungalovov v našej ponuke

Bungalov 41

bungalov 41

Stavba zaberá iba 63 m2. Bungalov 41 ponúka však všetko, čo by ste od jednoduchého bungalovu mohli chcieť. Do domu vojdete cez zádverie. Privíta vás chodba, ktorá spája dennú a nočnú časť domácnosti. Po pravej strane je obývacia izba a kuchyňa. V strede domu nájdeme WC a technickú miestnosť. Na ľavej strane potom izbu so šatníkom a kúpeľňou. 

Cena holodomu je 69 580€, dom na kľúč vám postavíme za 75 860€.

Bungalov 44

Ide o ďalší jednoduchý bungalov. Je však o niečo priestrannejší, nakoľko zastavaná plocha predstavuje 61,75 m2. Do domu sa vchádza cez zádverie. Po pravej strane sa nachádza technická miestnosť a kúpelňa s WC. Na pravej strane je priestranná izba. Srdcom domácnosti sa však zaručene stane kuchyňa s jedálňou a obývačkou. Práve z nej totiž vedie vchod na terasu.

Bungalov 44 vám postavíme do štádia holodomu za 70 860€ a na kľúč za 76 410€.

Bungalov 59

cena drevodomu

Ide o priestranný, no stále relatívne jednoduchý bungalov so zastavanou plochou 121 m2. Do domácnosti sa vstupuje cez zádverie, ktoré zároveň slúži ako chodba. V pravej časti domu nájdeme dve izby, ktoré od seba delí kúpelňa. Naľavo sa nachádza technická miestnosť, ďalšia izba, druhá kúpelňa a hlavne obývačka s kuchyňou.

Cena za holodom je 104 190€. Dom na kľúč vyjde 113 780€.

Bungalov 45

Vyššie sme spomínali, že jednoduchý bungalov dokáže poňať aj štvorčlennú rodinu. Stačí si vybrať správny projekt. A práve ním je bungalov 45. Na zastavanej ploche 80,64 m2 nájdeme dve veľké izby (spálňa a detská izba), technickú miestnosť, samostatné WC, kúpeľňu, obývačku spojenú s kuchyňou a špajzu.

Cena za holodom je 77 120€. Dom na kľúč stojí 84 790€.

Pre koho je jednoduchý bungalov vhodným riešením?

Odpoveď na túto otázku nie je vôbec jednoduchá. Každému totiž vyhovuje niečo iné. Samozrejme primárne je jednoduchý bungalov vhodný pre tých, čo nepotrebujú toľko priestoru v domácnosti. Ide teda o starších ľudí resp. menej početné rodiny. Na druhú stranu si však za chvíľu ukážeme, že aj jednoduchý bungalov dokáže poňať klasickú štvorčlennú rodinu.

Jednoduchý bungalov a jeho výhody

Začnime tým jednoznačným. Jednoduchý bungalov musí veľmi efektívne pracovať s využitím priestoru. Preto tu nenájdeme žiadne hluché miesta, ako je napríklad schodisko. Častokrát menšia zastavaná plocha umožňuje umiestniť tento typ domov na rôzne druhy pozemkov. Teda aj také, kde by ste klasický bungalov postavili iba ťažko (napr. dlhé a úzke pozemky). 

Ďalej tu máme nižšie náklady na výstavbu. Postaviť menší dom si vyžaduje aspoň v určitých prípadoch menej stavebného materiálu a menej hodín práce. S nižšími nákladmi treba počítať aj pri samotnej prevádzke rodinného domu. Menšia plocha znamená menšia spotreba energie na vykurovanie a chladenie.

Nevýhody jednoduchých bungalovov

Samozrejme aj jednoduchý bungalov má svoje nevýhody. Ide však skôr o subjektívne okolnosti. Napríklad niekomu môže jednoduchosť tohto druhu domov vadiť. Menšia zastavaná plocha znamená aj menej úložných priestorov resp. miesta na život v dome ako taký. Rovnako tak treba počítať s menším súkromím prípadne horším oddelením dennej a nočnej časti. 

Tip za záver

Pokiaľ hľadáte jednoduchý bungalov, určite si pozrite náš katalóg projektov. Nájdete v ňom vyše 60 rôznych projektov domov od malých až po poschodové. Zároveň vám dokážeme ktorýkoľvek z našich projektov postaviť na kľúč už za tri mesiace. Nízkoenergetické montované drevodomy staviame na Slovensku a v Čechách. Máme za sebou stovky realizovaných stavieb a tisícky spokojných zákazníkov. Pridajte sa k nim aj vy.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov